مهمترین گمانهها درخصوص علت استعفای فدایی از استانداری کرمان و آمدن زینیوند به جای او

به گزارش سایت جیرفت من: رسانهای شدن خبر استعفای عالیترین مقام اجرایی در یک استان و به فاصلهی چند ساعت بعدتر تعیین استاندار جدید، اتفاقی است که فقط در مورد یک استان اتفاق میافتد که از قضا پهناورترین استان کشور هم هست.
امروز چهارشنبه ۲۱ آبان هنوز خبر استعفای استاندار کرمان در حد گمانهی تأیید و عدم تأیید توسط رسانهها بود که خبر انتخاب استاندار جدید توسط هیأت وزیران بر روی صفحهی رسانههای خبری ظاهر شد!
نفس این اتفاق در فاصلهی تنها ۸ ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری به هیچ وجه مطلوب برای مردم استان کرمان نیست، چرا که استاندار جدید تا بخواهد شناختی از پهناورترین استان کشور و عمدهی مسائل آن پیدا کند، عملاً کشور وارد فضای انتخاباتی شده و این جابجایی عملاً جز فرصتسوزی برای مردم این استان حاصلی نخواهد داشت.
اما درمورد دوره مدیریت محمدجواد فدایی در استانداری کرمان، گرچه نگاه علمی و توسعهای داشت، اما این نگاه فاقد مولفهی «عدالت» بود، لذا در دورهی مدیریتی او به مثابه استاندار سلفش، ما شاهد توسعه متوازن در استان کرمان نبودیم و بالاخص مناطق جنوب کرمان در نگاه توسعهای او کمترین ضریب را داشت.
نکتهی دوم در خصوص استانداری دکتر فدایی (استاد تمام دانشگاه)، اثبات این انگاره بود که مدیریت فقط به علم و آموزههای علمی و آکادمیک نیست؛ بلکه در مدیریت، جسارت و جرأت اقدام داشتن هم به همان اندازه مهم است که دانش و تخصص مهم است، و متأسفانه ضعف در مولفهی دوم، فدایی را از انجام هرگونه تغییرات مدیریتی در استان بر حذر داشته و این اواخر کمکاری مدیران زیرمجموعه چیزی بود که حتی صدای خود او را هم در آورده بود.
اما در مورد استاندار جدید، علی زینیوند، که پیش از این سمت معاون سیاسی و امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان را عهدهدار بوده، گرچه سوابق عدیده از فرمانداری «محلات» و مدیر کل سیاسی انتظامی استانداری ایلام و مدیرکل روابط عمومی استانداری تهران تا داشتن مسئولیتهایی در کمیتهها و کارگروههای مجمع تشخیص ذکر شده است، اما آنچه که درباره او کمتر گفته میشود سابقهی سیاسی غیراعتدالی اوست که سابقهی عضویت و ارتباط با حزب منحله مجاهدین انقلاب اسلامی ایران (از احزاب بسیار تند) از جمله سوابق اوست که در اواسط دههی هفتاد آنزمان که دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ایلام بوده بارها به آن افتخار کرده!! بعلاوه در فتنهی سال ۸۸ هم، قرائنی از حضور و فعالیت وی وجود دارد.
او همچنین در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه «درهشهر و بدره» در استان ایلام کاندیدا شده که توسط هیئتهای اجرایی و نظارت در همان مرحلهی اول رد صلاحیت شده است!
در مورد اعطای سمت استانداری کرمان بهیکباره و بیسروصدا به شخصی با سابقهی سیاسی ذکرشده که قبلاً برای استانداری بوشهر هم جزو گزینههای مطرح بوده اما در نهایت انتخاب نشده است، و حال یکشبه تصدی سکان عالی اجرایی وسیعترین و البته سیاسیترین استان کشور که در دورهی هفت سال گذشته یک آرامش نسبی بر گسترهی پهناور آن حاکم بوده است به او سپرده میشود، و نیز درخصوص علت یا عوامل استعفای استاندار آرام و بیحاشیه سابق این استان گمانههایی مطرح است؛ که از جمله مهمترین آنها فشار نمایندگان اصولگرای کرمان ذکر میگردد. این گمانه زمانی تقویت میشود که جز یک نماینده (دکتر زاهدی)، سایر نمایندگان و از جمله آقایان حسنپور و پور ابراهیمی بعنوان رئیس مجمع نمایندگان استان و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هیچ واکنشی در قبال این اتفاق از خود نشان نمیدهند و سکوت محض اختیار میکنند!
این گمانه را نه تأیید و نه رد میکنم؛ اما باید بگویم از آقایان پورابراهیمی و حسنپور هر کاری بر میاد؛ از برگرداندن پوریانی مدیر عزل شده گهرزمین با شائبهی فساد تا انتخاب وزیر صمت و تا انتخاب استاندار و…
همانان که در ماجرای انتخاب استانداران پیشین (رزمحسینی و فدایی) با جناب مرعشی در پس پرده ائتلاف کرده بودند، هیچ بعید نیست الان هم برای رسیدن به مقاصد خود، دم آقایان واعظی و نوبخت را ندیده باشند!
✍️نواب کمالی

انتهای پیام۱۰۰۱* http://jiroftman.ir/?p=3758