شفاف سازی بیسابقه محمدعلی بهروز فرماندار وقت جیرفت پیرامون انتقال آب هلیل

اولین توقف با پی گیری های اینجانب در زمان فرمانداری جیرفت صورت گرفت
آقای استاندار همواره مخالفت با اجرای این پروژه از آغاز به صورت جدی وجود داشته و تغییر مدیریتها سبب ایجاد این بحران گردیده است.
آقای استاندار حاضرم هر زمان که مشخص کردید در رسانه ملی با مسئولان استان و کارشناسان به طور مستند و علمی مخرب بودن این پروژه را تبیین و تشریح نمایم.
آغاز پروژه در دولت دوم اصلاحات با مطالعات نادرست کلید خورد.
سد جیرفت با اجرای سدهای متعدد تقریبا کارایی خود را از دست داده است.
با توجه به اجرای سدهای متعدد و پروژه های ابخیزداری در بالا دست هلیل در حال حاضر هلیل رود از رود دائم به رود فصلی و در آینده این اکوسیستم غنی از آبهای فصلی هم بی بهره و به ویرانه تبدیل خواهد شد.
مدیر محترم پایگاه خبری دلفارد نیوز
سلام و احترام
پیرو انتشار مطلبی در خصوص احداث سد شهیدان امیرتیموری بر روی سرشاخه های هلیل رود، انتقال آب در زمان فرمانداری اینجانب و اظهارات جناب آقای دکتر زینیوند استاندار محترم استان کرمان موارد ذیل جهت استحضار مردم ولایت مدار جنوب استان کرمان تقدیم میگردد.
پس از اینکه بعنوان خدمتگزار مردم جیرفت به عنوان فرماندار معرفی شدم در شروع کار اولین موضوعاتی که پیرامون هلیل رود به جد در دستور کار قرار دادم دو مطلب بود.
- اول پیگیری لغو ساخت پروژه سد صفا رود
- دوم ساماندهی و تخلیه بستر هلیل رود با توجه به انباشت املاح چند ده ساله و خطر طغیان هلیل و جاری شدن سیل در شهر جیرفت
در سفر آقای مهندس فتاح وزیر وقت نیرو دولت نهم به کرمان به منظور افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی باغین در ملاقات حضوری که با ایشان داشتم به شدت مخالفت خود را با استدلاهای علمی با کلنگزنی و آغاز این پروژه مخالفت نمودم و ایشان در همان جلسه به معاون خود در مدیریت منابع آب دستور توقف پروژه و انجام مطالعات جامع آبریز حوزه هلیل و جازموریان را صادر نمودند و هم چنین در جلسه مشترک با معاونین وزیر نیرو در شهرستان کهنوج بر سر همين موضوع با معاون وقت وزیر نیرو آقای قادری و آقای علوی مدیر منابع آب فلات قاره ایران به شدت به مجادله پرداختم که فرمانداران جنوب در آن جلسه شاهد ماجرا بودند و خواستار اجرای دستور وزیر مبنی بر تسریع در انجام مطالعات جامع آبریز حوزه جازموریان شدم.
در جلسه بعدی در دفتر جناب آقای مهندس فتاح در شروع دولت دهم در مردادماه سال ۱۳۸۸ به همراه فرمانداران جنوب و حاج آقا امیری نماینده وقت شهرستانهای جنوبی در خصوص پروژههای وزارت نیرو و موضوع سد صفا رود و مشکلات زیست محیطی ناشی از اجرای این پروژه و خسارتهای زیانبار اجرای این پروژه بر آینده منطقه توسط اینجانب و سایر فرمانداران و حاج آقا امیری نماینده پنج شهرستان جنوبي تشریح و با ساخت این سد مخالفت گردید که نهایتا منجر به توقف پروژه گردید.
شروع این پروژه بر اساس مطالعات غلط و نادرست در زمان دولت اصلاحات و مدیرعاملی وقت آب منطقهاي کرمان جناب آقای علوی صورت گرفته است.
متاسفانه هرگز مدیران و سیاسیون شمال استان به حقوق مردم جنوب استان و خسارت وارده ناشی از این تصمیم غیرکارشناسی توجه ننموده و صرفا به فکر تکمیل پروژههای خود در شمال استان مانند هفت باغ علوی بودند که بر روی سفره منابع آب شهر کرمان اجرا گردید و توسعه جنوب و آینده مردم مظلوم آن فدای سوداگری آنان شد.
در ادامه خاطر نشان میکنم زمانی که از شهرستان جیرفت به فرمانداری بافت منصوب شدم، پس از رفتن آقای فتاح از وزرات نیرو و شروع کار وزیر جدید نیرو متاسفانه دستورات جناب آقای فتاح کنار گذاشته شد و مجددا اجرای پروژه سایر فرمانداران و حاج آقا امیری نماینده پنج شهرستان جنوبي تشریح و با ساخت این سد مخالفت گردید که نهایتا منجر به توقف پروژه گردید.
شروع این پروژه بر اساس مطالعات غلط و نادرست در زمان دولت اصلاحات و مدیرعاملی وقت آب منطقهاي کرمان جناب آقای علوی صورت گرفته است که متاسفانه هرگز مدیران و سیاسیون شمال استان به حقوق مردم جنوب استان و خسارت وارده ناشی از این تصمیم غیرکارشناسی توجه ننموده و صرفا به فکر تکمیل پروژههای خود در شمال استان مانند هفت باغ علوی بودند که بر روی سفره منابع آب شهر کرمان اجرا گردید و توسعه جنوب و آینده مردم مظلوم آن فدای سوداگری آنان شد.
در ادامه خاطر نشان میکنم زمانی که از شهرستان جیرفت به فرمانداری بافت منصوب شدم، پس از رفتن آقای فتاح از وزرات نیرو و شروع کار وزیر جدید نیرو متاسفانه دستورات جناب آقای فتاح کنار گذاشته شد و مجددا اجرای پروژه در دستور کار قرار گرفت که اینجانب برخی اصحاب رسانه جنوب را دعوت نمودم و اطلاعات سدهای کوچک و بزرگ که توسط وزارت نیرو و جهاد کشاورزی برروی سرشاخههای هلیل رود اجرا شده و یا در حال اجرا است و نسبت به خطرات اجرای این پروژهها هشدار دادم و از آنها خواهش کردم سکوت نکنند.
متاسفانه تمام سرشاخههای آبریز هلیل رود و جازموریان در حوزه شهرستانهای بافت و رابر با ساخت سدهای کوچک و بزرگ مانند بافت، آهوئیه، آدرنجان، اسکر، گوغر بدون مطالعات و کارشناسی درست مسدود شده است. به طوری که قریب به نود درصد منابع تغذیهای و آبهای دائم هلیل رود قطع گردیده و اجرای انتقال آب صفا رود میخی بر تابوت هلیل خواهد بود، که سد جیرفت را بی خاصیت و هلیل رود را هم از دایره رودهای دائم جدا و احتمالا در طول فصل و بارندگیها فصلی فاقد آب خواهد شد. و آینده زندگی و معیشت مردم مظلوم جنوب استان که تنها شغل و درآمد آنها کشاورزی می باشد رو به نابودی است، و برای سیاسیون شمال اصلا مهم نیست.
والعاقبته المتقیین محمدعلی بهروز

انتهای پیام۱۰۰۱* http://jiroftman.ir/?p=4172