نان محلی تیری

به گزارش خبرنگار سایت جیرفت من: “نان تیری” نان سنتی جنوب کرمان است و شباهت بسیاری با نان تیری که توسط طوایف لر و عشایر عرب و جنوب استان فارس پخته می شود، دارد.

نان تیری که در جنوب کرمان پخته می شود سبک پخت خاص خودش را دارد و تا آنجایی که تحقیق شده این سبک پخت نان فقط در جنوب کرمان صورت می گیرد.

سبک پخت نان تیری توسط بانوان لر، یکی یکی است یعنی یک چونه خمیر پهن شده روی ساج آهنی قرار می گیرد تا پخته و آماده خوردن شود.

اما پخت نان تیری در جنوب کرمان به سبک دیگری است؛ ابتدا یک چونه خمیر پهن شده روی ساج قرار می گیرد اما قبل از پخت کامل یک چونه خمیر پهن شده دیگر روی آن قرار می گیرد و با یک ابزار سنتی نان ها برگردانده می شود و این کار تا تعداد زیادی از نان ها انجام می شد.

سبک پخت در جنوب کرمان باعث می شود هم نان به خوبی پخته شود و هم اینکه نان، چون بین دیگر نان ها روی ساج باقی می ماند و حرارت غیرمستقیم دریافت می کند بسیار لطیف و خوش خوراک باشد. 2_1_1401

انتهای پیام http://jiroftman.ir/?p=6632

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − 7 =