طرز تهیه عصاره ی گوشت قرمز در شیشه برای بیماران

عصاره گوشت

عصاره‌ی گوشت ماده‌ای است که اکثر آشپزها برای خوش طعم شدن غذا از آن استفاده می‌کنند و سرشار از مواد مغذی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. معمولاً عصاره انواع مختلفی دارد، بطور مثال عصاره مرغ، ماهیچه و گوشت گوسفندی که برای تهیه انواع سس و انواع سوپ و حتی خورشت از آن استفاده می‌شود. امروزه عصاره گوشت متنوعی در بازار وجود دارد ولی باید گفت که فواید عصاره‌های خانگی بسیار بالاتر از انواع صنعتی بوده و بهتر است بصورت خانگی تهیه گردد. اگر به گوشت قرمز دسترسی نداشتید می‌توانید از بلدرچین استفاده کنید که طرز تهیه عصاره‌ی آن در شیشه را در این مطلب برایتان قرار دادیم.

برای نحوه ی گرفتن عصاره ی گوشت در شیشه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه عصاره ی گوشت قرمز در شیشه:

  • . گوشت تازه ماهیچه گوسفندی: ۲۵۰ گرم
  • ۲. پیاز متوسط: ۱ عدد
  • ۳. نمک: به میزان لازم

طرز تهیه عصاره ی گوشت قرمز در شیشه:

۱. خرد کردن گوشت‌ها :

در کل پیشنهاد می‌کنیم که از انجام این روش در زودپز صرف نظر کنید چرا که فشار داخل دیگ زودپز بسیار بالاست و ممکن است باعث ایجاد آسیب گردد، اما به صورت کلی جهت تهیه عصاره گوشت در شیشه معمولاً از قابلمه استفاده می‌شود به این صورت که گوشت‌ها را قطعات خیلی ریز خرد کرده و یک عدد پیاز خرد شده را به همراه نمک به گوشت اضافه می‌کنیم و مخلوط را داخل شیشه درب فلزی قرار می‌دهیم.

۲. قراردادن شیشه‌‎ها در قابلمه:

درب شیشه را محکم بسته و درون قابلمه‌ای قرار می‌دهیم.

نکته: شیشه مورد استفاده شده باید دارای مقاومت و جنس خوبی باشد.

میزان آب مصرفی باید تا زیر درب شیشه باشد و در صورتی که وزن شیشه بصورتی باشد که در آب شناور است یک جسم سنگین در روی درب شیشه قرار می‌دهیم.

۳. پخت گوشت و خارج شدن عصاره:

در این مرحله حرارت را زیاد کرده تا آب به جوش بیاید، پس از به جوش آمدن حرارت را کم کرده بطوری که آب، جوش‌های ریز بزند.

پس از ۲ الی ۳ ساعت که پخت گوشت به اتمام رسید و عصاره آن خارج گردید شیشه را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید تا سرد شود.

در مرحله آخر درب شیشه را باز کرده و گوشت را از عصاره آن جدا می کنیم.

نکات کلیدی برای تهیه عصاره گوشت در شیشه:

  • در حین پخت اگر میزان زیادی از آب تبخیر شد از آب داغ استفاده کنید. حتماً توجه کنید آب داغ باشد چرا که آب سرد باعث شکستگی شیشه خواهد شد.
  • میزان حجم موادی که در شیشه استفاده می کنید ۲/۳ باشد تا بخشی از شیشه دارای فضای خالی جهت تجمع فشار و پخت مطلوب گوشت شود.
  • برای خوشمزه‌تر شدن عصاره می‌توانید مقداری هویج و جعفری نیز استفاده کنید.
  • برای تهیه عصاره گوشت مرغوب باید به نوع گوشت دقت کنید چرا که هرچه گوشت با کیفیت‌تر باشد در کیفیت عصاره تاثیر گذار خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه عصاره گوشت خالص و بدون چربی:

اگر تمایل دارید یک عصاره گوشت خالص و خوشمزه و بدون هیچگونه چربی تهیه کنید حتماً این بخش را مطالعه نمایید. در این روش عصاره بصورت خالص و عاری از هرگونه چربیست که در بسیار از غذاها حتی غذاهایی که فاقد گوشت هستند بعنوان چاشنی و طعم دهنده استفاده میگردد و برای افرادی که قصد لاغری دارند مناسب است.

  • گوشت با استخوان: ۲ تا ۲.۵ کیلو
  • گوشت خورشتی: ۴۵۰ گرم
  • روغن زیتون: به مقدار لازم
  • پیاز متوسط: ۱ تا ۲ عدد
  • هویج بزرگ: ۱ تا ۲ عدد
  • برگ کرفس: یک مشت
  • سیر: ۲ تا ۳ حبه
  • برگ جعفری: یک مشت
  • برگ بو:  ۱ تا ۲ عدد
  • دانه فلفل سیاه: ۱۰ عدد

طرز تهیه عصاره گوشت خالص و بدون چربی:

۱. آماده سازی فر:

فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم می‌کنیم.

۲. قراردادن گوشت و سبزیجات در فر:

روی سطح گوشت، هویج و پیازها را با مقدار مناسبی روغن زیتون آغشته کنید، سپس در تابه مخصوص فر ابتدا قلم‌ها را بچینید و روی آنها سبزیجات و گوشت خورشتی را قرار دهید.

نکته:  ۴۵ الی ۵۰ دقیقه زمان لازم است تا بصورت کامل پخته شود.

۳. اضافه کردن مواد داخل قابلمه:

پس از پخت کامل گوشت و سبزیجات آنها را از فر خارج کرده و در قابلمه بزرگ بریزید.

سپس در قابلمه گوشت‌ها و سبزیجات را قرار داده و سطح آن را تا جایی که سطح گوشت را پوشش دهد از آب پر می‌کنیم و کرفس، سیر، جعفری، برگ بو و دانه‌های فلفل را به آن اضافه می‌کنیم. در ادامه شعله گاز را زیاد می‌کنیم تا آب بجوش آید و سپس در حرارت ملایم تنظیم می‌کنیم.

۴. عبور عصاره از صافی:

در طول پخت به هیچ عنوان مواد را هم نزنید تا چربی‌ها مخلوط نشود.

زمانی که گوشت پخته شد چربی‌های آن جدا شده و در سطح آب قرار می‌گیرد که هرچند وقت یکبار این چربی‌ها را با قاشق جدا کرده و دور بریزید.

در مرحله آخر ظرف دیگری برداشته و از پارچه تمیزی جهت صافی استفاده نمایید. تمای عصاره بدون هیچ گونه ناخالصی از سطح پارچه عبور کرده و در ظرف ریخته می‌شود.

ظرف را برای مدتی در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود و پس از آن مجدد چربی‌های جمع شده در سطح آن را بردارید و عصاره را فریز کنید.

فرق بین عصاره گوشت خانگی و صنعتی

در روش خانگی برای تهیه عصاره از تکه‌های گوشت و مرغ همراه با ادویه و سبزیجات استفاده می‌شود و در نهایت آب بدست آمده در فریزر نگهداری می‌شود.

در روش صنعتی از گوشت‌های درجه دوم که کیفیتی مناسبی ندارند و در مصارف خانگی و رستوران‌ها قابل استفاده نیست جهت تهیه عصاره استفاده می‌کنند. در نهایت نیز مقداری نمک و فلفل جهت طعم دهندگی به آن اضافه می‌گردد. بخش زیادی از عصاره صنعتی از سدیم تشکیل شده است که مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی‌شود.

خواص عصاره گوشت

  • پروتئین، کلسیم و ژلاتین موجود در عصاره گوشت برای استخوان و غضروف بسیار مفید بوده و باعث بهبود درد مفاصل و آرتروز می شود.
  • پرولین و گلیسین موجود در عصاره گوشت برای بافت بدن بسیار مفید است.
  • کلسیم و کلاژن موجود در عصاره گوشت نیز برای جوانسازی پوست بسیار مفید است.
  • بعلت تاثیر عصاره در تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت دستگاه گوارش در زمان سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است.
  • مواد معدنی موجود در آن برای زنان باردار شیرده که به احتمال زیاد دچار کاهش مواد معدنی می شوند بسیار مفید خواهد بود.
  • عصاره گوشت در عملکرد کلیه ها و غدد فوق کلیوی بسیار مفید است.
  • ویتامین ها و مواد معدنی موجود در عصاره گوشت باعث بهبود جریان خون، گرفتگی قلب و رگ می شود و در نهایت باعث عملکرد بهتر مغز میشود.
  • مصرف عصاره گوشت باعث جوانسازی و شادابی پوست و رفع چین و چروک ها می گردد.
  • ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این ماده غذایی به تولید خون، بهبود کیفیت و جریان خون کمک می کند.
  • در صورتی که رژیم از نوع کم کالری هستید استفاده از این عصاره ها بسیار مفید خواهد بود.

انتهای پیام۲۰۰۴* http://jiroftman.ir/?p=7475

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × 5 =